sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Esittelyssä pentueen vanhemmat





KARL KEMI



Karl saapui Suomeen syksyllä 2011 Walesista Kevin Evansilta. Karl oli tällöin vajaa 2-vuotias paimennukseen valmiiksi koulutettu uros. Karl onkin toiminut minulle "oppi-isänä" tähän lajiin. Paimennuksessa kisaan sen kanssa 2-luokassa, todellisuudessa se pystyy osaavien ohjaajien kanssa tekemään paimennusta International tasolla.

Karl joutui meillä myös tutustumaan uuteen lajiin, agilityyn. Sen oppimiskyky on mahtava ja se pääsi sisään tähän lajiin todella nopeasti. Se tulee erinomaisesti ohjauksiin ja kokoaa itsensä hyppyihin ilmaiseksi.  Valitettavasti ajan puutteen vuoksi sen kanssa kisaaminen on ollut vähäistä. Se on kumminkin saavuttanut nopeasti tulokset 1-luokasta ja 2-luokasta siltä puuttuu enää yksi nousunolla 3-luokkaan. Yritetään saada se alkutalven aikana.

Vaikka Karl on alunperin tarhakoira, se sopeutui erittäin nopeasti kaupunkilaiselämään ja oppi ymmärtämään myös leikin salat. Karlilla on erittäin hyvä taistelutahto ja se on erittäin itsevarma koira. Sillä ei ole alusta arkuuksia eikä se reagoi ampumiseen. Se on sosiaalinen koirien (myös urosten) kanssa sekä avoin ihmisten kanssa.

 Terveystiedot

 s. 1.12.2009   säkä 52 cm paino 18 kg
CEA carrier, TNS, Cl normal
Lonkat B/C
Kyynärät 0/0, OCD vapaa
Selkä kuvattu terveeksi ( epävirallinen)

Karlin isä on Kevin Evansin Mirk, oka kisannut paimennuksessa menestyksekkäästi. Mirk esiintyy myös monen menestyneen agilitykoiran takana. Karlin emä Open Class luokan paimenkoira.
Karlin sisaruksilla on Euroopassa jälkeläisnäyttöä sekä paimen-että harraste koirina (agility ja toko).



FLY

Fly saapui Suomeen 8 kk vanhana Kevin Evansilta. Fly on kotoisin Irlannista, ja se sukulaiset olleet menestyksekkäitä, mainittakoon paimennuksen "MM-kisat" WT 2011 voittaja Becca  James McGee.


Fly on pieni, erittäin luontainen paimennuskoira. Se on ollut helppo kouluttaa ja sillä on erittäin hyvä lampaiden "lukutaito".  Se on erittäin nopea ja notkea. Flyn kanssa ei ole tehty agilityä. Se kyllä osaa putken ja hypyn. Se omaa hyvän hyppytekniikan ja pienestä koostaan huolimatta se pystyy hyppäämään kevyesti lammas aitojen yli, jos tarve vaatii.


Flylla on yksi pentue ennestään (syntynyt 2015). Sen jälkeläiset ovat olleet terveitä luustoltaan (lonkat, kyynärät, OCD, selkä ). Kaikki pennut ovat harrastajilla ja nuoresta iästä huolimatta ne kisaavat jo menestyksekkäästi agilityssä, tottelevaisuudessa ja tulevaisuudessa myös haussa ja raunioilla ja paimennuksessa. Yksi pennuista on suorittanut virallisen "tutkinnon" rahakoirana.  Kaikki pennut ovat olleet nopeita oppimaan, erittäin nopeita ja taipuvat hyvin kropaltaan. Ne pystyvät erinomaisesti keskittymään niille annettuihin tehtäviin, vaikka ovat vilkkaita.


Terveystiedot

s. 2.7.2012  säkä 46 cm  paino 13 kg
CEA , TNS, Cl normal
lonkat A/A
kyynärät 0/0  OCD terve
selkä kuvattu epävirallisesti terveeksi




Fly astutettu Karlilla 24-26.11.2016. Fly on todettu tiineeksi ja pentuja odotellaan viikolla 4.

Pennut myydään harrastaviin koteihin.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti